Ajuntament de Tarragona

Propostes d'inversió: Districte Centre

Tabacalera per la ciutat

12-05-2021  •  laurat  •  Districte Centre

Realitzar una primera fase de transformació de la tabacalera en un centre d’art i coneixement.

Rehabilitar els edificis per fer un campus d’art i oficis per tota la ciutat. Traslladar allí l’escola d’art i disseny, creant sales d’exposicions permanents i dinàmiques, per tal de fer difusió de l’art local a tota la ciutadania. Incloure totes les escoles d’oficis, de grau mig i superior creant un campus interactiu d’art i oficis donant una empenta al barri i als nous projectes dels joves aprofitant la xarxa de Tarragona jove i Tarragona impulsa, oferint a tots els membres del campus la creació de petits tallers i coworking en el mateix espai i anar finançant el projecte de remodelació amb els anys.

Fer de la tabacalera una finestra del treball creatiu per la ciutat

 

Superilla Plaça dels Carros

Superilla al Barri del Port

10-05-2021  •  David Solana-Moragues  •  Districte Centre

“La presència dels nens als espais públics augmenta la seguretat perquè produeix un efecte virtuós”. Francesco Tonucci –Psicopedagog i impulsor de La ciutat dels nens.

El ciutadà coneix les virtuts que aporten els espais de la nostra ciutat que estan habilitats pels més petits. El seu entorn se’n ressent positivament tant psicològica com comercialment. Només cal apropar-se a zones com la Plaça Verdaguer, parc de Saavedra, Serrallo, etc.

Malauradament el barri pateix una manca d’espais que se li faci atractiva a la canalla o els seus pares, que acaben anant a altres parts de la ciutat.

Des de la plataforma veïnal “La Xarxa de la Marina”  treballem per convertir una de les seves principals places del Barri del Port en un centre neuràlgic, no sols del barri sinó de la ciutat en sí.

Activitats com “El tastet de Sant Jordi” que desenvolupa l’associació de mares de Tarragona “Tecletes”, és un exemple del potencial de la plaça i demostra l’èxit que tenen aquestes iniciatives que apleguen un públic familiar.

              http://tecletes.org/2019/04/el-tastet-de-sant-2019-galeria-fotografica-i-audiovisual/

Aprofitant la imminent arrencada del mercat de pagès que s’hi farà els dissabtes caldria impulsar els espais que el rodegen per atraure al ciutadà i fer-ne un dia especial.

Aquells dissabtes de mercat, s’hauria d’apostar pel tall del trànsit al perímetre de la plaça, tal i com es fa en ciutats properes a la nostra en dies festius. Proposem diferenciar-lo pintant-ne l’asfalt amb colors vistosos amb la finalitat d’acollir-hi activitats de caire infantil, utilitzar-lo com espai de joc, patinatge, etc. i cosir la plaça amb la zona verda amb gespa que hi ha tocant a l’accés del pas soterrat, convertint-lo en un entorn similar a les superilles.

A l’entrada d’aquesta zona de vianants, instal•lar-hi bandes reductores de velocitat com a mètode mecànic, per afavorir que els dies feiners el trànsit rodat es vegi obligat a desplaçar-se amb calma i, poc, a poc, entrar a la dinàmica de ciutat de vianants.

Distribuïts per la plaça o fins i tot per l’asfalt o places de pàrquing, la instal•lació de mobiliari mòbil de sistema “parklet” que el ciutadà pugui utilitzar com racons singulars de la plaça. Aquests acostumen a ser de fusta, gaudir d’elements de jardineria i disseny agradable convertint-los en un  element essencial pel canvi de fisonomia. La seva versatilitat fa que es puguin reubicar segons necessitat o l’activitat que correspongui.

Per últim, tant essencial és el canvi de fisonomia com la seva finalitat. La renovació del mobiliari infantil i el seu sol és indispensable. Modernitzar els existents, afegint-ne en un de més atractiu i actualitzat es primordial.

És una obra econòmicament factible. Si fem servir la plaça dels Carros com a prova pilot, destaquem que el material utilitzat es podria traslladar cap a altres parts de la ciutat considerant que la instal•lació i actuacions són totalment reversibles de cara a un futur pla de barris.

En resum:          -La renovació del mobiliari infantil i el seu sòl segons necessitats.          -Tall del transit al seu perímetre els dissabtes de mercat i pintar  l’asfalt amb patrons cridaners que convidin a reduir la            velocitat.          -A l’entrada d’aquesta zona de vianants, instal•lar-hi bandes reductores de velocitat .          -Instal•lació de mobiliari “parklet” mòbil i grans jardineres per canvi de fisonomia.

Considerem que aquestes intervencions senzilles ajuden a impulsar l’entorn i adequant-lo al tipus de ciutat del Segle XXI que volem.

Tabacalera per la ciutat

12-05-2021  •  laurat  •  Districte Centre

Realitzar una primera fase de transformació de la tabacalera en un centre d’art i coneixement.

Rehabilitar els edificis per fer un campus d’art i oficis per tota la ciutat. Traslladar allí l’escola d’art i disseny, creant sales d’exposicions permanents i dinàmiques, per tal de fer difusió de l’art local a tota la ciutadania. Incloure totes les escoles d’oficis, de grau mig i superior creant un campus interactiu d’art i oficis donant una empenta al barri i als nous projectes dels joves aprofitant la xarxa de Tarragona jove i Tarragona impulsa, oferint a tots els membres del campus la creació de petits tallers i coworking en el mateix espai i anar finançant el projecte de remodelació amb els anys.

Fer de la tabacalera una finestra del treball creatiu per la ciutat

 

Arreglar carrer Rovira i Virgili

19-04-2021  •  Àlvar  •  Districte Centre

Es l'entrada a Tarragona, i des del cementiri fins la Rambla, don la sensació de degradació.

Cada tram te les seves faroles diferents, i algunes molt antigues com la part nord.

De l'Av Catalunya a la Rambla les coreres son dels anys 60 i degradades.

Convindria canvi de voreres i unificació de criteris, donat que es la primera imatge que tenim de la ciutat sol entrar.

proposta pel cós del bou

Cós del bou per les famílies.

04-05-2021  •  Oljoan  •  Districte Centre

Donar importància al carrer cós del bou, recorregut natural del circ romà a la plaça de la font. Creant un espai perquè els infants puguin gaudir i al mateix temps dignificar l'espai. Proposem un espai infantil a partir del número 19 de cos del bou, de la següent manera: -Jocs infantils tradicionals pintats a terra. -Bancs pels pares i ciutadans de Tarragona a ambdós costats de la vorera, intercalant jardineres entre ells per donar frescor i ambient a l'entorn. - Posar veles de colors, acords amb l'entorn del circ romà. Sobre els jocs i bancs, de manera que sigui un lloc agradable per gaudir de l'entorn tota la família, i al mateix temps farien la funció de barrera acústica per no molestar al veïnat. - Jardinet de la baixada de la peixateria (actualment és un racó amb una colònia de felins important, causant problemes de salubritat) -Proposem netejar, posar algun gronxador pels infants i canviar el sol per cautxú. Amb aquestes actuacions creiem que aconseguim coaccionar una zona on no hi ha cap espai per les famílies.

Remodelació Carrer August

23-04-2021  •  Frederictgn  •  Districte Centre

El carrer August és un d'aquells carrers del centre que són molt útils però poc pràctics i agradables, per això és necessària una remodelació pràctica pel ciutadà. Proposo la creació d'una plataforma única, amb aparcament de motos a la banda de la paret, l'eliminació de l'aparcament de vehicles (nomes s'eliminen 12 plaçes), i la plantació d'arbrat al carrer. Crear un pas de vianants elevat al carrer Sant Francesc per donar sensació de continuitat del tram peatonal amb el de plataforma unica. Es pot reformar el primer tram entre Sant Francesc i Assalt i valorar si és útil la reforma dels següents tram.

Dignificar el Teatre Romà creant un espai per a la ciutadania del Barri del Port

06-05-2021  •  Xavi CSJ  •  Districte Centre

Actualment el teatre romà és un dels equipaments de patrimoni romà de la ciutat que rau en l'oblit. Deixant de banda que l'entorn està força degradat, el propi monument està brut i ple de males herbes, no s'ofereix cap vista panoràmica de qualitat, ja que des del carrer Caputxins és pràcticament impossible de veure i opino que s'hi podria crear un bon mirador, si es dignifiqués l'espai, ja que per alçada seria possible.

Crec que si es netegessin els voltants del monument i s'habilités l'espai en condicions, es podria crear un bon espai de reunió i d'apreciació d'un dels monuments clau de la ciutat en època romana, podria crear-se un petit parc arqueològic, a tall d'exemple el del Fòrum de la Colònia, on ara s'ha aconseguit la titularitat municipal. Penso que seria una bona manera d'aconseguir un espai per a la ciutadania del barri del Port, i alhora s'aproparia un dels monuments romans a la població. Crec que el punt bàsic és en primer lloc, la neteja, ja que actualment hi  ha molta vegetació i brutícia, sobretot a la part que xoca amb les naus del costat, i posteriorment millorar-ne l'accessibilitat, ja que actualment és gairebé impossible veure el monument, ja que únicament pot fer-se des del carrer Sant Magí. Per altra banda, potser podria millorar-se la construcció que simula el monument degut a que el ferro queda rovellat i no sembla que recreï del tot bé la construcció. 

En resum, penso que les fases clau serien la neteja, millorar-ne l'accessibilitat, poder-ho obrir a la ciutadania i finalment, un espai-mirador des del carrer Caputxins.

proposta_parc_ixart.jpg

Nou parc infantil al carrer ixart

07-05-2021  •  Oriolense  •  Districte Centre

El centre de Tarragona té molt poca oferta de parcs infantils. Es va parlar de posar-ne al banc d'Espanya però es va descartar. Es va parlar de posar-ne al c/Ixart però no se'n sap res.

Animo a que se'n posi un a la zona tancada a la circulació del carrer ixart.

Asfaltar el carrer Reial

25-04-2021  •  Jorge  •  Districte Centre

El carrer Reial com a eix del Barri del Port (extensible a tots els carrers) es troba en un estat molt lamentable (problemes amb coloms, voreres estretes, fanals antics, nul.la vegetació i asfalt esquerdat i enfonsat a trams). Dintre del pressupost reduït seria adient al menys endreçar l'asfalt del carrer i fer un pensament en que el Pla pel Barri del Port surti endavant quant més aviat millor.

Jardineres als Carrers Peatonals

22-04-2021  •  Frederictgn  •  Districte Centre

Actualment els carrers August/ Compte de Rius/ Sant Agustí son peatonals pero no convida al passeig.

Proposo instal-lar jardineres amb plantes i flors de baix cost de manteniment, al seguit de tots els carrers, a les parts centrals o laterals, i aprofitar i instal-lar bancs als carrers Compte de Rius i Sant Agustí. (Estil com les dels carrers peatonals de Reus)