Ajuntament de Tarragona

Propostes d'inversió: Districte Eixample

Escalera de acceso a la pasarela

Barandillas cierran la escalera de la pasarela de acceso en Tarragona II

03-05-2021  •  Gabriel Muniesa Cortés  •  Districte Eixample

Antecedentes: Antecedentes:

Los accesos desde el barrio de Tarragona II hasta el centro de la ciudad, pero ademas también son deficientes, sobre todo si se tiene en cuenta que este barrio no está dotado de transporte urbano, a esto se suma el hecho de que los medios de comunicación de su población son bastante altos.

Uno de los caminos para acceder al centro de la ciudad es por la pasarela que atrae a la Autovía del Mediterráneo, uniendo la avenida Cataluña- Camino de L'oliva con la calle José M. Casas de Muller.

Esta pasarela es transitada diariamente por un gran número de transeuntes, heno que tienen en cuenta que además de los vecinos por su acceso al colegio PAX gran parte de sus alumnos

A esta pasarela, por parte de Tarragona II, entra meditando un tramo de escaleras, que no tiene barandillas en ninguno de sus lados.

Es un trastorno importante para las personas, que no se sienten seguras en el aumento y bajar por ellas y sin sombrero que olvidar que transitó por un gran número de niños y ahora no hay cerrado el acceso al precipicio.

Propuesta:

La instalación de una barandilla se propaga en cada lado de la escalera, el bastante tupida para el acceso a la preciosa

cártel

Cartel de la construcción

08-05-2021  •  Gabriel Muniesa Cortés  •  Districte Eixample

Tenemos en el vecindario un cartel de venta de casas que debilita el vecindario y ofrece una casa unifamilir que la última vende aproximadamente 15 años.

Los vecinos han sido dejados en el ayuntamiento en varias ocasiones y se han presentado escritos que están hechos de una vez, un cártel que es inutilizable

 

Planta i vista des de terra

Millorar rotonda plaça Salvador Allende en la sortida de Vidal i Barraqué (mar)

04-05-2021  •  Oriolense  •  Districte Eixample

La rotonda de la plaça Salvador Allende té molta circulació diària, i en la sortida de Vidal i Barraqué en el sentit mar té una protuberància que dificulta molt la maniobra de sortida, de manera que és impossible que dos cotxes surtin en paral·lel provocant retencions. A més a més es produeixen moltes invasions de carril i perill de xoc entre dos cotxes. Imagino que aquesta protuberància es va crear per evitar que vehicles que baixen per Vidal i Barraqué tirin recte a tota velocitat enlloc de fer la forma de la rotonda.

A més, en la incorporació a avinguda Roma / c. Joan Baptista Plana i el pas de vianants existent es produeixen també creuaments de carril que poden provocar o bé xocs entre vehicles o atropellaments a persones que creuen el pas.

Proposo que:

  1. Es retalli la protuberància per permetre el pas de dos vehicles en paral·lel.
  2. S'estudi la seguretat de la incorporació a avinguda Roma / c. Joan Baptista Plana, per a que sigui més segura. Una possibilitat seria destinar un dels dos carrils de sortida de la rotonda exclusiu per girar a dreta, com passa en la rotonda de avda. Andorra.
  3. Si es considera que retallant la protuberància hi ha perill d'alta velocitat, arreglar-ho on realment s'ha d'arreglar, que és abans d'incorporar-se a la rotonda, per exemple col·locant una esquena d'ase abans d'arribar al pas de vianants baixant Vidal Barraqué per incorporar-se a la rotonda.

En la imatge identifico en verd ratllat la zona a retallar, una exclamació vermella el punt a estudiar, i en vermell ratllat on es podria posar l'esquena d'ase.

Parc de la Ciutat Inclusiu

29-04-2021  •  Amelia Gironés Barbero  •  Districte Eixample

La excel•lent ubicacio del Parc de la Ciutat-Quinta de Sant Rafael, fa que sigui un lloc ideal per plantejarlo com a referent d'inclusivitat no només a nivell de la nostra ciutat sino a nivell de la província. S'ha de millorar l'estat actual del paviment per ferlo accessible a totes les persones, millorar els accessos i fer una zona de jocs actualitzada i inclusiva al 100% respectant la naturalesa i l'essència del parc

Reforestació de la plaça que hi ha a l'Avinguda Vidal i Barraquer

20-04-2021  •  Carles Fornaguera Morató  •  Districte Eixample

  1. Reforestació de la plaça de sorra que hi ha a l'Avinguda Vidal i Barraquer al costat de la Tabacalera, el MNAT i d'unes escales d'accés al C/Ramón i Cajal (pont) . Aquesta plaça havia tingut molts pollancres, que amb el pas dels anys han estat tallats, suposo que per malaltia, Avui en resten molt pocs. Potser caldria tornar a plantar uns altres arbres: proposo alzines, per exemple. Per als veïns que estimem els arbres és llastimós veure com els arbres es moren lentament, es tallen i no són substituïts per uns altres. Si volem lluitar contra la contaminació i volem fer una ciutat més acollidora i sostenible hem de cuidar-ne els espais verds

Pont a la N 240

20-04-2021  •  Núria R.S.  •  Districte Eixample

La N240  parteix la ciutat, seria bo construir un pont a la altura del carrer  Doctor Mallafre i Guasch (Joan XXIII) per unir SP i SP amb aquesta part d la ciutat. 

Millora seguretat pas vianants

30-04-2021  •  Jordi4401  •  Districte Eixample

El pas de vianants del carrer de l'Escultor Verderol, ubicat davant el cap Muralles, és un perill pels vianants que l'utilitzen sobretot els nens que provenen de la escola (Sant Pau) ubicada un carrer més amunt, ja que els cotxes hi circulen a gran velocitat i tenen poca visibilitat sobre els vianants que volen creuar el carrer. Per tal de solucionar això es podria afegir una senyal que indiqui la velocitat a la que circulen els veïcles com el que hi ha situat al carrer Rovira i Virgili al costat de la plaça d'Anselm Clavé. I també es podria afegir un pas elevat per tal de forçar als veïcles a refuir la velocitat i millorar la seguretat de la zona.

Tram urbà del Francolí canalitzat

Restauració ecològica del riu Francolí

28-04-2021  •  Inene_m.g  •  Districte Eixample

Els ecosistemes ens aporten molts serveis ecosistèmics i beneficis per la salut física i mental. 

El tram urbà del francolí està ple de deixalles, espècies al·lòctones, canalitzat, mal estat ecològic... 

Si es netegés, es fes una extracció les espècies al·lòctones i es fessin certes actuacions, milloraria molt el seu estat. Des de la perspectiva paisatgística seria un ambient molt més agradable, on poder fer educació ambiental, espai recreatiu, reclam turístic, espai per les famílies i el jovent... Es millorarà la connectivitat amb els barris de ponent i amb el Parc del Francolí. 

Des del vessant més ecològic es milloraria el problema de plagues, d'episodis d'olors, purificació d'aigües d'escorrentia superficial, laminació de les crescudes, millora de biodiversitat, millora de la connectivitat litoral-interior servint com a corredor verd entre el litoral i l'anella verda i altres ecosistemes propers, seria un espai potent en captura de carboni... La ciutadania necessita espais recreatius, fet que s'ha fet palès amb la pandèmia, espais on el jovent pugui quedar i no sigui un ambient de comerç o un bar, on es pugui realitzar esport a la natura, respirar aire fresc, un espai natural accessible per persones amb discapacitats, poder gaudir de la natura, veure ocells, gaudir de la flora, espais fluvials accessibles per educació ambiental... És un espai que sempre ha estat molt lligat a la ciutat, a la nostra cultura i patrimoni, no podem deixar que es degradi, així com tampoc podem deixar perdre el nostre patrimoni cultural i natural.  Es proposa que es faci primer accions de diagnosi, amb un estudi detallat, seguit d'actuacions per evitar els danys i un projecte de restauració. Algunes de les accions que es podrien realitzar serien: extracció d'espècies invasores, millora dels senders, restauració de la llera del riu, descanalització del riu, millora dels senders i l'accés al riu, un programa d'educació ambiental per totes les edats, una millora del sistema de les EDAR en la depuració.

Carrer, jardineres i arbrat

Col•locació d'arbres a l'Avinguda Josep Gramunt i Subiela

10-05-2021  •  ASSOCIACIO VEÏNES I VEÏNS DE TARRAGONA-2  •  Districte Eixample

1. Plantar arbrat en jardineres, tipus lledoner o magnòlia

2. Canviar l'actual fisonomia de ciment per una avinguda urbana agradable pel passeig i el running

3. Crear un nou pulmó verd per a l'ús de tots els tarragonins

4. Enllaçar l'actual Tarragona-2 en una avinguda agradable amb el centre de la ciutat

5. Recuperar el projecte, reivindicat des de fa més de deu anys, per les veïnes i veïns de barri

Parc Infantil i Equipament esportiu per gent gran

22-04-2021  •  Noelia García Feito  •  Districte Eixample

Bon dia!!!

A la zona del Parc Francoli penso que estaria bé un parc més per nadons en la zona mes propera al carrer Jaume vidal i alcover , ja que hi ha un espai sense utilitzar. A mes hi ha lloc per un parc pels petits, pels més bebes  (parcs per grans ja hi ha dos o tres) i equipament pels avis, d'aquests de fer exercici (ja se que ara mateix per tema COVID no, però si per més endavant).