Ajuntament de Tarragona

Propostes d'inversió: Districte Llevant

Cobrir via tren, com a Sants, BCN

Cobrir via tren alçada Ernest Lluch per guanyar espai

09-05-2021  •  frantgn  •  Districte Llevant

Cobrir via tren, entre Ernest lluch i carrer via del cossis,  per vertebrar la ciutat. 

Quedaria un carrer amagant la via del tren. A aquell tram hi ha una alçada de més de 15m entre ernest lluch i el pas del tren.

Després de tapar-ho, ficar-hi una instal.lació esportiva tipus basket, skate, parc...

 

Seria semblant al que es va fer a BCN quan van tapar la via del tren a Sants 

 

Noves linees d'autobus urbà. Parada a la platja d'El Miracle

09-05-2021  •  Mayte  •  Districte Llevant

No hi ha cap parada a la platja del Miracle. 

Es podria fer alguna linea similar a la del trenet, pero amb autobus urbà. 

Una altre podria ser circular pujant tota la Rambla desde la Torre dels Vents fins a l'arrabassada i tornar x Rambla Vella. 

 

Enllumenat actual

Renovem el Passatge del Sol

11-05-2021  •  Anna76  •  Districte Llevant

El Passatge de Sol és un carreró de pocs metres sense sortida. És un carrer adjacent al recinte de l'escola El Miracle.

Fa uns anys es va dur a terme una actuació on es van canviar tots els fanals de la zona del Miracle, excepte els quatre que hi ha en aquest carreró. A la fotografia adjunta es pot veure a la dreta el fanal amb el pal de fusta que són del tipus que hi ha al passatge i els altres tres que pertanyen al carrer Robert Aguiló.

Però el problema ja no és d'estètica, sinò que aquests ofereixen un enllumenat insuficient, i que facilita punts foscos on es produeixen petits actes vandàlics. I això afecta sobretot als veïns de la zona i als alumnes de l'escola quan surten de les extraescolars durant els mesos d'hivern. 

Aquesta millora ja fa anys que la demanem els veïns d'aquest passatge. Des de finals de 2017 he registrat vàries queixes a l'OMAC reclamant les millores que si considerem necessàries en aquest carrer, acompanyades d'una recollida de signatures dels veïns. Els números de registre de les sol·licituds són: la 35239 del 07/12/17, la 11780 del 09/04/18, la 32288 del 17/09/18, la 3844 del 21/01/19 i la 24875 del 14/05/19

Dites millores es basen en:

- la millora de l'enllumenat, un reasfaltat i anivellament del paviment, una revisió del mur perimetral de l'esoola (té esquerdes molt visibles i perilloses), la col·locació d'alguna paperera i la recuperació de la zona d'aparcament a un sol costat del carrer.

És a dir, demanem que aquest passatge estigui en les mateixes condicions que els carrers que l'envolten, que es dugui una renovació integral de tot ell.

A les platjes amb transport públic

21-04-2021  •  laurat  •  Districte Llevant

Eliminar totes les zones d'aparcament de les platges, incloses les zones blaves que hi ha davant de l'Arrabasada i de la Llarga i així ens veiem tots obligats a agafar el transport públic, augmentant però, la freqüència d'autobusos a l'estiu (més que ara) i els caps de setmana tot l'any, així com connectar i indicar adequadament les parades d'autobús i fer passos accessibles a aquestes pels vianants.

Es podria utilitzar les zones blaves que hi ha actualment per fer unes zones de taquilles econòmiques per deixar bosses i objectes personals de valor per hores, per dies o fins i tot es podrien fer abonaments mensuals per les taquilles, es podrien complementar amb servei de banys de pagament per tal que es mantinguessin nets.

 

Unió de Tarragona amb Boscos

20-04-2021  •  Binoca  •  Districte Llevant

Actualment la gent que viu a Boscos, Cala Romana o zona Platja Llarga, si volen anar a Tarragona, només ho poden fer: 1- Vehicle privat, 2- EMT, 3- caminant pel bosc. Si es vol fer en Bicicleta, vas per una carretera sense prou marges i on els cotxes no respecten la distància de separació, o si vols anar caminant amb un carretó d'un nen o amb una persona gran amb cadira de rodes, és impossible perquè no existeix aquesta connexió segura. La idea seria de rotonda Arrabassada fins a Rotonda Platja Llarga, arreglar els vorals, crear voreres i carril bici i una connexió segura amb la ciutat. Pel que fa a el model de sostenibilitat de la ciutat possibilitaria a un gran nombre de gent poder-se moure d'un altre forma i pel que fa al model esportiu permetria tenir una línia segura per a poder fer esport desde la platja llarga fins a l'espigó del port.

Centre cívic amb piscina

12-05-2021  •  Martín  •  Districte Llevant

Es proposa la creació d'un centre cívic al barri de Llevant, igual que hi ha a la resta de barris de Tarragona i d'altres ciutats, on s'ofereixi un ampli ventall d'activitats subvencionades i també d'una piscina.

Recuperem el Turó de l'Ermita de la Salut, un espai vert per a la ciutat.

11-05-2021  •  ASS. VEÏNAL VALL DE L'ARRABASSADA I MÚSICS  •  Districte Llevant

La recuperació d'aquest paratge vert per als tarragonins, ha estat una prioritat històrica de l'Associació Veïnal Vall de l'Arrabassada i Músics.

A l'Associació Veïnal sempre hem considerat aquest espai un lloc marginat, maltactat i oblidat de les inversons públiques i creiem necessari una intervenció urgent per acabar amb l'oblit historic d'aquest indret i recuperar el seu ús públic.

Per la seva enlairada i per la seva proximitat al centre de Tarragona, el turó de l'Ermita de la Salut és un espai atraient per a la ciutadania.

La proposta d'arrengament i millora del entorn que presentem ha de ser sostenible i econòmica tant en l'execució de les obres com en el futur manteniment del parc.

Les principals accions:

Arranjar i dignificar el turó i l'entorn immediat a l'Ermita per evitar l'acumulació  de bruticia d'origen natural, però també la d'origen humà perqué desapareguin les colonies de rosegadors i l'amenaça continua de risc d'incenci.

Millorar l'accessibilitat a l'ermita mitjançant els diferents recorreguts existents a través de la zona verda.

Implantar usos complementaris compatibles amb els de zona verda sostenible i amb vegetació autòctona. 

Posar en valor la zona arqueològica situada dins del ambit d'actuació, valoritzant la cantera romana existent i respectant la reconstrucció dels marges repartits per la zona.

Controlar i revisar la freqüència de circulació per evitar els actes incívics a tot el turó.

Parkour park

Dignificar bosc más Rosselló

09-05-2021  •  frantgn  •  Districte Llevant

Millorar neteja zona parc Más Rosselló, i dotar-lo d'alguna instal.lació fixa, tipus street parkour.

Amb gent per la zona deixaria d'estar oblidat, infrautilitzat i deixaria d'haver-hi rodamons.

proposta_parc_jardins_reconciliacio.jpg

Ampliar parc infantil jardins reconciliacio

07-05-2021  •  Oriolense  •  Districte Llevant

Els jardins de la reconciliació tenen un parc infantil amb molts pocs aparells. Si s'hi posessin més aparells tindria molt d'èxit, sobretot tenint en compte que al costat hi ha la casa de la festa i un col·legi.

Projecte educatiu per conscienciar sobre la cura als animals

12-05-2021  •  Singulars 20  •  Districte Llevant

El grup de joves participants del programa Singulars 20, impulsat pel Servei Municipal d'Ocupació de l'ajuntament de Tarragona, ha detectat la necessitat creixent de conscienciar a la població sobre la cura dels animals i la responsabilitat verbs aquests.

Per aquest motiu proposen crear un espai, utilitzant els equipaments juvenils, o centres cívics de la ciutat, també de forma itinerant en els centres educatius, en el que es realitzin tallers amb l'objectiu de conscienciar a tota la població, però en especial als més petits, sobre la importància de la cura i el respecte als animals.

Un espai en el que també puguin anar amb les seves mascotes i resoldre dubtes sobre com cuidar dels animals del seu entorn i de les seves mascotes i com educar-les. I tot amb una metodologia activa, participativa, a travès de jocs, activitats i reflexions.

Hem vist un projecte pilot que es va portar a terme al ajuntament de Sevilla, que podriem tenir com a referència a l'hora de portar a terme la iniciativa que proposem.