Ajuntament de Tarragona

Propostes d'inversió: Districte Nord

paso de cebra

Pintado de paso de cebra

03-05-2021  •  Gabriel Muniesa Cortés  •  Districte Nord

Hay un paso de cebra  que va desde el bloque Costa Rica y la Plaza de la 4ª promoción, que tiene los dos tramos con la pintira muy deteriorada.

Se propone un repintado de este paso de cebra

Esbos proposta realitzada

INSTAL·LACIÓ ESPORTIVA FUTBOL SALA SANT SALVADOR

04-05-2021  •  Alan Arjona  •  Districte Nord

El parc infantil del C/ Planot, núm. 2, en enfront del CAP Sant Salvador, es dedica principalment a l'ús de parc infantil amb el seu respectiu mobiliari ja instal·lat.

 

Es pretén realitzar una zona esportiva dedicada al futbol amb l'equipament esportiu necessari per dur a terme l'activitat respectant la zona infantil existent de la plaça. En cas de ser necessari es modificaria la distribució del mobiliari. L'objectiu d'aquesta proposta és fomentar i impulsar l'esport i la vida saludable de la vida quotidiana de la canalla i el jovent del barri de Sant Salvador.

 

Un objectiu més d'aquesta proposta és la reducció del vandalisme i la millora de la convivència entre la gent del barri. La idea principal seria realitzar una pista de futbol sala prefabricada o d'obra exterior (En funció del pressupost més barat), a l'aire lliure, i un tancament perimetral a la pista, juntament amb les instal·lacions d'il·luminació exterior i abocament d'aigües necessàries.

 

Les mides definitives de la pista en funció del pressupost final disponible per a l'execució d'aquesta.  

pasos de cebra

Petición de pasos de cebra nuevos

03-05-2021  •  Gabriel Muniesa Cortés  •  Districte Nord

En la actulidad para llegar al la piscina y al polideportivo de San Pedro y San Pablo desde el bloque Venezuela, es necesario cruzar un trozo de calzada importente, es por esto que varios vecinos nos han pedido que tramitemos la petición de un paso de cebra.

Los tramos de paso de cebra demandados se pueden ver pintados de amarillo en la fotografía adjunta

teatro

Remodelación del centro cívico de San Pedro y San Pablo

12-05-2021  •  Gabriel Muniesa Cortés  •  Districte Nord

Antecedentes:

En el barrio de San Pedro y San Pablo disponemos de una sala de Actos/teatro al que no se le ha hecho ningún tipo de mantenimiento desde que se hizo nuevo, esto ha hecho que se vaya degradando sistemáticamente

En la actualidad se han intentado hacer obras de teatro en el y entre la situación epidemica y el estado que se encuentra hace que esto sea inviable.

La petición es la siguiente:

Arreglar/mejorar las instalaciones (teatro, vestuarios, etc ), adecuandolo a la nueva normalidad, entre otras coasas se pide:

-Dotar a la sala de ventilación natural o mecánica

- Edecuar los vestuarios

- Poner butácas

-Adecuar el escenario

- Iluminación

Cartell de la Biblioteca de les coses de Tarragona

La Biblioteca de les coses de Tarragona

11-05-2021  •  El Far Cooperatiu  •  Districte Nord

Quantes vegades utilitzes el trepant (taladro)?, i la màquina de vapor per netejar el terra? Creus que té sentit que a cada casa de Tarragona tinguem de tot, si només ho hem d'utilitzar una vegada cada molt de temps? No seria millor compartir-ho? Nosaltres pensem que sí!, i per això volem crear la Biblioteca de les coses!

El projecte de la Biblioteca de les coses vol generar espais per allargar la vida útil de diferents coses al Camp de Tarragona, reduir d’aquesta manera el residu que es genera al territori i, per tant, millorar la qualitat de vida de les persones que l’habitem.

L’acció central del projecte és la posada en marxa de la primera Biblioteca de les coses al sud de Catalunya, seguint el model de la de Sant Martí (http://www.bibliodecoses.cat/). Com a novetat proposem que la Biblioteca es desplaci pel territori, facilitant així que les persones que tenen interès per rehabilitar coses i articular projectes d’economia circular locals s’hi puguin sumar. 

El projecte s’emmarca al barri de Sant Salvador de Tarragona perquè:

Les entitats impulsores ja treballen l’economia social i solidària en aquest territori a través d’un projecte d’intervenció comunitària amb persones joves (http://www.associacioariadna.cat/sansalab/). 

Sant Salvador és un barri on costa molt que arribin totes aquestes noves opcions econòmiques i creiem que amb la Biblioteca es pot treballar la solució des de la base.

La situació socioeconòmica de la majoria de persones que hi viuen és delicada i el fet de compartir coses i reparar-les pot col·laborar en la millora de la seva vida, gràcies a l’estalvi econòmic i la xarxa veïnal que se’n deriva.

Per saber més sobre la nostra proposta consulta el document adjunt.

Volem economia circular i col·laborativa a Tarragona!

Zona de animals (Pipi-Can) en zona verda c/Joaquim Icart i Leonila

10-05-2021  •  javi  •  Districte Nord

Instalar una zona exclusiva para perros,asi dejar el resto de zona verde limpia de excrementos y de uso para personas.

PARADA DE AUTOBÚS DIRECCIÓN TARRAGONA- SAN PEDRO Y SAN PABLO.

10-05-2021  •  Associació Veïns de la Muntanyeta de Tarragaona  •  Districte Nord

Se solicita una parada de autobús a la Urbanització Pedrol a la altura de la gasolinera ya que por la misa urbanización no pasa el autobús en dirección Tarragona a San Pedro y San Pablo con lo cual los vecinos tienen desplazarse desde la parada de Sant Jordi. Con está parada los vecinos de mayor edad también podrían aprovechar el autobús para poder desplazarse hasta San Pedro y San Pablo.

Projecte educatiu sobre tinença responsable d'animals

12-05-2021  •  Singulars 20  •  Districte Nord

El grup de joves participants del programa Singulars 20, impulsat pel Servei Municipal d'Ocupació de l'ajuntament de Tarragona, subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, El Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu, en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, ha detectat la necessitat creixent de conscienciar a la població sobre la cura i el respecte cap als animals i la responsabilitat que hem de tenir amb aquests.

Per aquest motiu proposen crear un espai, utilitzant els equipaments juvenils, o centres cívics de la ciutat, també de forma itinerant en els centres educatius, en el que es realitzin tallers amb l'objectiu de conscienciar a tota la població, però en especial als més petits, sobre la importància de la cura i el respecte als animals.

Seria interessant crear un espai de referència com a punt de trobada en el que la població pugui anar amb les seves mascotes i resoldre dubtes sobre com cuidar dels animals del seu entorn i de les seves mascotes en concret, i puguin adquirir coneixements i estratègies sobre l'ensinistrament. Tot amb una metodologia activa, participativa i lúdica.

Volem construir una societat responsable amb el món que ens envolta i creiem que la millor arma per aconseguir-ho és l'educació.

 

SEÑALIZACIÓN DEL PAVIMENTO Y REDUCTORES DE VELOCIDAD

10-05-2021  •  Associació Veïns de la Muntanyeta de Tarragaona  •  Districte Nord

Se solicita un repaso de la señalización del pavimento y alguna señal o sistema de reducción de velocidad de los vehículos debido a que circulan a una velocidad excesiva.

zona_esportiva.jpg

Instal·lació d'un espai multiesportiu

09-05-2021  •  Esteve Torres Asensio  •  Districte Nord

Introducció

Existeix una clara mancança d'espais esportius a l'aire lliure al Districte Nord. Així es recull en la moció presentada per l'Associació de Veïns i Veïnes La Unió de Sant Pere i Sant Pau i aprovada per unanimitat en la sessió Ordinària del Consell Plenari del 24 de Juliol de 2020 de l'Ajuntament de Tarragona. En Aquella moció es presentaven diferents solucions a aquesta problemàtica. Es presenta a pressupostos participatius, una solució parcial, ja contemplada en la moció.

Projecte

Instal·lació d'un espai multiesportiu al barri de SAnt Pere i Sant Pau a l'aire lliure.

Proposta d'instalació

L'espai multiesportiu proposat hauria de ser de caracterítiques similars a l'existent en la plaça de l'Arrabassada entre els carrers  Carles Riba i Josep Carner.

Proposta d'ubicació

La ubicació proposada en aquest projecte és la plaça Miralcamp, plaça que, per cer, necessita una remodelació urgent.

L'abast de la intervenció haurà de complir amb els criteris dels pressupostos participatius, per això queda en mans dels tècnics municipals, tant els detalls de la pista com de la ubicació definitiva.