Ajuntament de Tarragona

Tornar enrere

Portar la Plaça dels Infants al primer món

Marion Cole Marion Cole  •  22-11-2018  •  Pressupost per projectes 2019  • 

Una rata morta a la Plaça dels Infants
Una rata morta a la Plaça dels Infants

Codi proposta d'inversió: 213

Situada davant de l'EOI, a pocs metres d'una escola i al costat d'un edifici nou on viuen desenes de criatures, la Plaça dels Infants és gairebé el símbol de la indignitat a la que ha arribat el barri del Port de Tarragona. L'única actuació que s'hi ha fet els darrers anys és posar uns gronxadors dins d'un perímetre que suposa entre un 20 i un 25% de l'espai total de la plaça. La resta és:

- Un espai de terra batuda ple de merda d'ocell, coloms morts, alguna rata morta (veure foto) i carros de la compra buits.

- Una font per als nens que, quan s'obre, l'aigua va a parar a terra i s'hi fa fang. El bassal de fang pot arribar a ocupar una part important en una zona de pas i, per tant, els nens allà no hi poden jugar.

- Unes palmeres malaltes, pasto de rates, que viuen a dalt.

Ens agradaria que aquesta plaça fos un lloc de trobada estimulant i agradable, i no el lloc trist i depriment que és ara. Sovint penso quina idea els quedarà als meus fills quan siguin grans i recordin que jugaven en una plaça lletja i plena de rates, tot i viure en un país europeu. Proposo treure la sorra, treure els cercles d'obra que actualment envolten les palmeres (o el que en queda d'elles), redissenyar la font perquè no es facin bassals, posar-hi grans arbres que facin ombra, posar-hi més bancs, vallar-la (que els més petits no vagin cap als cotxes) i que els nens hi puguin córrer tranquil·lament. L'ombra, sobretot, és important, per això caldria arbres molt grans i amb molta fulla. La manca de parcs amb ombra és un problema endèmic de la ciutat i que les persones que tenim nens petits patim de manera molt acusada en un període de l'any molt llarg: de maig a setembre, ambdós mesos inclosos.

Hauria de ser un lloc on fos possible instal·lar-hi un mercat, o alguna fireta. La font no molesta si es manté neta i si tot plegat forma part d'un conjunt agradable i digne.


Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.
 • Publicat el 20-07-2020

  El projecte ha canviat a l'estat
  En execució

  S'han iniciat les obres de condicionament de la plaça.

 • Publicat el 01-10-2020

  El projecte ha canviat a l'estat
  Recepció de les obres

  carros_1.jpg

  Ja s'han realitzat les obres i la plaça presenta un aspecte mes acollidor