Ajuntament de Tarragona

Tornar enrere

Murals romans per dignificar el Barri del Port

David Solana-Moragues David Solana-Moragues  •  25-11-2018  •  Pressupost per projectes 2019  • 

ExempleValencia.jpg
ExempleValencia.jpg

Codi proposta d'inversió: 217

Canviar la fisonomia de espais abandonats del barri mitjançant murals de gran format que atregui al ciutadà i revitalitzi l'entorn.  

L'estat lamentable del conjunt urbà de la zona del Barri del Port, que requeriria d'una actuació que s'apliqués per diferents flancs, provoca una degradació urbana que, a poc a poc, es va estenent cap a la zona centre de la ciutat. Solars buits, cases degradades i abandonament en general és el que el barri viu en el seu dia a dia. Tot i tenir un gran potencial, aquesta àrea esdevé una zona grisa.

Proposem la creació d'uns murals artístics basats en figures clàssiques de deïtats romanes de gran format que es trobarien en diferents punts del barri i estarien vinculats al món romà de la ciutat. Per sí sols, aquests podrien esdevenir objecte de peregrinatge cultural.

El lligam entre la mida de l’obra i la temàtica adoptaria un sentit. Són enormes formes d’estàtues clàssiques de deïtats romanes. Aquesta fredor de la pedra/marbre que representaria la pintura i les possibles grans dimensions de l’obra aconseguirien que l’espectador que l’admirés es sentís petit com a ser humà i desprotegit davant el poder diví d’aquests colossos.

Projectes coneguts, ja executats, com els graffitis del barri de Bonavista, el mur del Serrallo o l’últim exemple de l’IES Pons d’Icart, milloren la imatge que es dona de l’entorn.

L’aparició d’aquests murals artístics en diferents punts del barri crearia un patró que es podria arribar a estendre pels barris de tota la ciutat; així es crearia una ruta d’interès artístic/cultural lligada al caràcter de la ciutat i vinculada entre les obres per la seva temàtica. Estimular al vianant a un peregrinatge d’aquestes característiques impulsaria l’obra a ser un monument més de la ciutat a tenir en compte. Tal i com s’ha aconseguit a la petita població de Torrefarrera amb una intervenció similar, i que seria un benefici per a tota la ciutat.

Ubicació: Barri del Port

Documents (1)


Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.
No hi ha fites definides