Ajuntament de Tarragona

Tornar enrere

Instal•lació d’un equipament esportiu per tots els ciutadans als barris marítims

David Solana-Moragues David Solana-Moragues  •  26-11-2018  •  Pressupost per projectes 2019  • 

Exemples
Exemples

Codi proposta d'inversió: 219

RESUM La idea és instal·lar un parc de barres de qualitat a la Plaça dels Carros i ampliar les de la platja del Miracle per revitalitzar la zona creant-hi un flux constant de gent que practica esport.

TEXT DESENVOLUPAT Tothom que passeja per la platja del Miracle/Arrabassada o parc del Francolí haurà vist unes rudimentàries instal·lacions esportives fetes amb típiques barres paral·leles, espatlleres, o barres per penjar-s’hi i fer flexions. És una pràctica esportiva anomenada Calistènia o exercici amb pes corporal.

Amb les mancances esportives d’aquests espais, l’any 2014, un grup d’esportistes formalitzats en associació va presentar un dossier a l’Ajuntament per demanar una millora al respecte. El dossier s’adjunta amb la proposta del procés participatiu.

En aquests últims anys s’observà una davatllada de l’entorn dels barris marítims. Una de les seves places emblemàtiques, la Plaça dels Carros, es ocupada habitualment per borratxos i sense sostre que s’apleguen en zones infantils creant sensació d’inseguretat.

Si es reactiva un flux constant de gent realitzant activitats sanes com l’esport es fàcil recuperar la confiança del ciutadà vers aquest espai. Un bon i complert parc de barres, seria un iman d’atracció per aquells qui practiquen l’esport. Aquests aportarien el component psicològic que aportaria seguretat.

L’altre punt esportiu neuràlgic seria a la ubicació del Miracle. Aprofitar la renovació del passeig marítim per incloure-hi un parc de barres actualitzat amb la possibilitat de poder atreure campionats estatals constants seria un bon revulsiu per la ciutat.

Per d’instal·lació d’aquests equipaments es necessitaria l’assessoramentd’esportistes i no d’agents comercials per evitar un malbaratament dels espais. Tal i com va passar a l’Arrabassada, encara que s’utilitzen, no cobreixen les necessitats reals dels esportistes. Per aquest motiu Tarragona s’hauria d’emmirallar en pobles propers, amb el molt bon parc de barres de Constantí o, si es vol optar per uns futurs campionats, com el de la Barceloneta, o el parc de barres de la localitat d’Onda a Castelló, el més gran d’Europa.

Ubicació: Plaça dels Carros

Organització: Club Esportiu Quatre Barres

Documents (1)


Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.
No hi ha fites definides