Ajuntament de Tarragona

Tornar enrere

PLA LOCAL TARRAGONAJOVE 2024

Tarragonajove Tarragonajove  •  06-05-2020  •    6 Comentaris  • 

L’Ajuntament de Tarragona, amb la coordinació de la conselleria de joventut, impulsa un nou pla director de les polítiques municipals adreçades a les persones joves de la ciutat, el Pla local Tarragonajove (PLTJ2024). 

El Pla local Tarragonajove recull les línies estratègiques i les actuacions per al desenvolupament de les polítiques de joventut per als propers quatre anys (2021-2024).

Aquest Pla ha de ser la principal eina que coordina d’una manera integral les accions i els serveis que s’adrecen a les persones joves de la ciutat de Tarragona.

1/ PER QUÈ UN NOU PLA LOCAL DE JOVENTUT Els programes, serveis i recursos descrits en el Pla Local Tarragonajove es troben en constant revisió i actualització de les línies d’acció per la qual cosa cal considerar-lo com a una eina viva i dinàmica.

2/ ESPAI DE DEBAT I OPINIÓ En aquest procés, la implicació de la població jove de la ciutat, entitats i col·lectius, així com de les persones professionals vinculades a les polítiques de joventut, ha d’esdevenir cabdal. 

Tema de debat a exposar o tractar: TARRAGONA JOVE: ESPAIS I RECURSOS PER A JOVES. Propostes de suport, acompanyament i apoderament de les persones joves per la promoció del seu desenvolupament personal, social i comunitari. Visió actual i perspectives de futur.  

Us enllacem aquí amb documents de referència i consulta per seguir el debat, opinar i aportar propostes:

https://tarragonajove.org/pla-local-tarragonajove/

Comentaris (6)


Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.
 • Mireia_Faixsula

  Des del meu punt de vista els espais i recursos són satisfactoris ja que any rere any s'ha pogut percebre un interès pel canvi i el progrés. Jo us proposo fer sinèrgies amb altres espais i temàtiques com a la capsa de música de la tabacalera, donant visibilitat i oportunitats a nous grups de música, tallers sobre medi ambient, o crear una bústia per a que els joves puguin triar temes per a tallers o conferències que els hi pugui interessar.

   • Tarragonajove
    Tarragonajove  •  Autor/a  •  14/06/2020 13:37:32

    Hola, Mireia,
    moltes gràcies per la teva aportació a la plataforma!
    A dia d'avui treballem conjuntament amb altres espais i temàtiques per tal d'oferir el ventall de recursos per als i les joves el més ampli possible, però sempre és potencialment ampliable per tal d'enriquir més les oportunitats per a les persones joves.
    Respecte la recollida de propostes, disposem de diferents vies: presencialment als espais joves o a través del web https://tarragonajove.org/contacte/.
    Les teves propostes són més concretes respecte alguns aspectes, per la qual cosa les recollim per a estudiar-ne la seva viabilitat i possible encaix amb el nou Pla Local Tarragonajove 21-24.
    Moltes gràcies!

    Sense respostes
 • Kesse

  Jo soc un jove consolidat que he viscut la transformació de no-hi-ha res a Tarragona cap a l'èxit del carrer del Cucus, el port esportiu i les grans festes. Potser ara necessitem una altra revolució cultural.
  Proposo pels joves:
  1. Concurs d'idees pel forat de l'antic col.legi Jaume I
  2. Concurs d'idees per la Savinosa
  3. Espai (Tabacalera?) per artistes joves, tant musicals com teatrals o qualsevol altra activitat
  4. Formació no reglada per joves desanimats de la formació reglada
  5. Representació jove al Consistori

  Sense respostes
 • Tarragonajove
  Tarragonajove  •  Autor/a  •  13/05/2020 11:57:43

  Tema de debat a exposar o tractar:
  TARRAGONA JOVE: ESPAIS I RECURSOS PER A JOVES. Propostes de suport, acompanyament i apoderament de les persones joves per la promoció del seu desenvolupament personal, social i comunitari. Visió actual i perspectives de futur. Comencem?

   • Jordi J

    Crec que una bona idea seria intentar enllaçar amb eines com telegram, obrir possibles xats de grup per una banda, a fi que els joves trobessin noves amistats o persones de suport.

    Una altra idea podria ser juntar a persones amb problemes com el bullying amb algú responsable uns anys major que pogués ajudar-lo. Una alternativa, mescla de les dues propostes anteriors seria que a través d'aplicatiu telegram o similars i de forma anonima els joves poguessin parlar directament amb especialistes (psicolegs especialment) que poguessin resoldre i respondre dubtes. L'anonimitat a vegades allibera de possibles vergonyes que impedeixen que els joves s'expressin del tot. A més, vivim en un entorn cada cop més digitalitzat i seria una manera de adaptar-nos.

     • Tarragonajove
      Tarragonajove  •  Autor/a  •  29/05/2020 12:11:18

      Hola, Jordi, moltes gràcies pel teu comentari!
      Pel que fa a la primera proposta que comentes, a dia d'avui no fem ús de xarxes socials per crear xarxes entre persones joves, sinó que ho fem a través dels equipaments juvenils, especialment, l'Espai Jove Kesse.
      Respecte la segona idea que anotes, a l'Oficina Jove del Tarragonès hi ha un Servei de Salut que atén consultes sobre sexualitat i afectivitat, consums, alimentació, salut emocional, entre altres aspectes relacionats amb la salut i les persones joves. En aquest cas, s'atenen les temàtiques que comentes, tot i que no és un servei especialitzat en aquests temes. En cas de rebre una persona jove que té dubtes al respecte i necessita un suport especialitzat, es fa una derivació a un recurs específic sobre el tema. És un servei confidencial i anònim.
      Les teves propostes van més enllà d'aquests serveis, per tant les anotem i les valorem de cara al nou Pla Local Tarragonajove.
      Moltes gràcies!

      Sense respostes