Ajuntament de Tarragona

Tornar enrere

Parlem de la Plaça Sedassos!

participatrimoni participatrimoni  •  27-04-2021  •    24 Comentaris  • 

Es planteja la utilització de les grades de la Plaça Sedassos, com a element dinamitzador, amb l’objectiu de fomentar i dur a terme accions que millorin la convivència quotidiana i la cohesió social i cultural de la Part Alta de Tarragona, revertint dinàmiques excloents i generant noves oportunitats, acompanyant i facilitant dinàmiques veïnals i comunitàries.

Els àmbits en els que s’han d'agrupar les propostes son els següents:

· Usos i dinàmiques de l'espai públic. Comporta el conjunt d'accions i esdeveniments que poden succeir en l'espai públic per tal de fer un ús més veïnal.

· Possibles millores de l'entorn físic de la Plaça dels Sedassos. Aquest àmbit inclou possibles millores consensuades amb la ciutadania.

· Dinamització de l'activació econòmica. Contempla el conjunt de propostes relacionades amb els locals ubicats a la Plaça o les possibilitats de millorar el dinamisme comercial i econòmic.

· Comunicació comunitària i xarxa de relació entre els diferents agents de l'àmbit.

Comentaris (24)


Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.
 • Andreu Ximenis Rovira

  És la quarta vegada que es pregunta als veïns de la plaça quin ús donar a les grades de fusta de Sedassos.
  En totes elles la petició que van fer els veïns va ser la no utilització de les grades per fer qualsevol tipus d’espectacle. En la última es va arribar a l’acord de museïtzar l’espai amb els reoresentants de l’Ajuntanent, i no dedicar l’espai a qualsevol altra activitat. L’obertura dependria del règim de visites a les grades i a la volta.
  Ara sorprèn que l’Ajuntament torni a fer una nova consulta. És que anirem fent consultes fins que surti el resultat que vol l’administració?
  Aquesta obra ha estat envoltada de polèmica pels motius següents:
  L’obra neix anb la voluntat de ser utilitzada per a fer espectacles a la plaça. No neix amb la voluntat de dignificar el monument, ens el contrari, l’impacte visual és lleig i cal qüestionar la seva fidelitat històrica i arqueològica.
  El resultat final no s’ajusta al projecte original.

  Sense respostes
 • GerardRoca

  Com a veí de la plaça s’haurien de tancar/demoldre i deixar a la vista les voltes i les restes existents. Abans de la Covid-19 els veïns aguantem les terrasses fins les tantes de la nit, aglomeracions de gent a la baixada misericòrdia fins ben entrada la matinada. I als matins ens toca aguantar els camions de subministrament dels bars de la plaça.
  La plaça dels Sedassos s’ha convertit en una terrassa de bars on en prou feines podem passar els veïns.

  Sense respostes
 • Andreu Ximenis Rovira

  Cal prioritzar les opinions dels veïns de la plaça i voltants. Caldria parlar altra vegada amb ells.
  I per acabar dir que sorprèn que mentre es pregunta als veïns que fer per millorar la convivència quotidiana i la cohesió social, ens assabentem per la premsa que ja s’han programat actes a les grades properament. Es pot pensar que aquesta consulta no és més que un tràmit, i què tot està decidit? Esperem que no.

  Sense respostes
 • Andreu Ximenis Rovira

  Per tant la pretesa convivència entre la salut i la tranquilitat dels veïns l l’oci, sigui el que sigui, ja s’ha demostrat que no és possible amb el model i mentalitat actual. Recordar que la plaça té molt a prop un local que tanca a les 6 ó 7 de la matinada.
  Conclusions:
  Com es pot dir que no es contempla la retirada de les grades argumentant que es va fer amb un ajut del Ministeri de Foment segons projecte presentat,
  Si aquest no s’ha realitzat com estava previst i aprovat, com ja he dit més amunt?
  Si no s’han de retirar les grades, possibilitat indinuada pel senyor Pinedo i que ara sembla haver oblidat, aquestes s’arranjaran com a espai museïtzat, amb visita a la volta, i amb horari d’obertura i tancament.
  Respecte a la plaça dir que els veïns volem viure i descansar amb tranquilitat, sense que ningú ens porti la festa dins de casa. Cal cercar alternatives a aquests tipus d’actes.

  Sense respostes
 • Enric

  Si l'adaptació actual està feta d'acord a allò establert, entenc que l'espai és un dels emblemàtics de la part alta. Entenc necessari que s'arribi a un acord per equilibrar el seu us amb la convivencia dels veïns. Que no passi com a la Plaça de la Font que viure-hi amb la qualitat adequada a l'estiu és quasi impossible ja que el descans és quasi impossible.
  Els dies de festa major és lamentable veure a mitja tarda com TOT el perimetre està ple de barres de cervesa.
  Seria bo que aquesta corporació, nova, fos sensible amb els veins de 'tot arreu' i desplaçar/distribuir les activitats de certs decibels a diferents llocs.
  Com deia un altra participant, entenc que espectacles de musica, teatre, ... adequats a l'espai (en entorn i superficis) s'haurien de triar amb cura.
  En qualsevol cas, felicitats per haver finalitzat una de les obres que feia massa temps que estaven per acabar.

  Sense respostes
 • Andreu Ximenis Rovira

  Si la rampa ja no feia falta per què no es van traslladar les escales d’accés a l’altre costat i així deixar lliure la visió de la volta?
  Vist el que he vist, i fent cas a les noticies de la premsa, la despesa de manteniment serà gran i exagerada. La cura de ka fusta té molts problemes.
  Pel que fa a la plaça (escenari) cal dir el següent:
  Ja només queda un local que no està dedicat a activitats de restauració. Per cert quan s’utilitzin les grades amb algun espectacle aquests locals es veuran obligats a tancar.
  Es pot dir que la plaça té el seu encant, però s’ha convertit en hostil cap els veïns. Per molt que moltes vegades ho vulguem dir o repetir, no és lloc per fer concerts, revetlles o festetes, amb música amplificada a tot pistó i fins a altes hores de la matinada. La plaça és petita i alrs parets rebota el so i actuen com a amplificadors del soroll.

  Sense respostes
 • Andreu Ximenis Rovira

  L’espai no contempla les normes necessàries de protecció per als possibles usuaris de les grades. Els esglaons són massa alts, i cal tenir nocions d’escalada per pujar i baixar per ells.
  Les baranes no protegeixen als infants de possibles caigudes al buit. Els espais entre els barrots són massa grans.
  El gàlib de les portes és baix.
  El projecte inicial contemplava l’accés a les persones amb mobilitat reduïda. Aquest accés es feia per l’espai més elevat de la plaça, per on s’accedeix als edificis.
  Sorprenentment es va tancar aquest punt amb una paret, i es va deixar a aquestes persones sense accés. Té a veure aquesta decisió amb l’existència de terrasses de bars i restaurants en aquest espai?
  Una obra nova noha de tenir, obligatòriament, aquesta mesura?
  Si es va decidir no permetre l’accés a aquestes persones no es podia haver tret la rampa de ferro, que tapa la volta?

  Sense respostes