Ajuntament de Tarragona

Criteris a valorar per a l’autorització de terrasses i extensions comercials (espai limitat, superfícies, aforament, ...).

Respostes obertes (6)


Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.
 • Elena Apilánez Piniella

  Bona tarde,
  Puc aportar les següents criteris:
  a) Mida de les voreres o passos de vianants superior a 5,5 mts, tenint en compte que una terrassa ocuparia ja el 50% d'aquest espai.
  b) Mida de la terrassa proporcional a la capacitat de bar: és a dir, si un bar té capacitat per a 30 persones, la capacitat de la terrassa no podria superar aquesta quantitat i, per tant, hauria de tenir una mida adequada.
  c) Les terrasses no podrien ubicar ni davant de locals comercials ni entrades d'edificis.
  d) Les terrasses no podrien ubicar-se en àrees de parcs i places infantils, sinó a una determinada distància de les mateixes.
  e) Les terrasses no podrien ubicar-se en potencials vies d'accés de transports de servei públic (ambulàncies, bombers, Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra, etc.) per tal de facilitar el lliure i adequat trànsit d'aquests vehicles. Aquest assumpte és actualment molt preocupant en zones de vianants.

  Sense respostes
 • Andreu Ximenis Rovira

  Espai lliure en voreres per pas dels vianants d'entre 1,80 m i 2,00 m. Per permetre el pas de dues persones amb comoditat, carrets de la compra i cotxets de nadons. El vianants no som formigues.
  Espai lliure a façana 3,00 m.
  En tots els carrers i places s'ha de deixar un espai mínim de 3,50 m per facilitar el pas dels serveis d'emergències.
  La distància entre els elements de la terrassa i el mobliliari urbà serà d'1,50 m, per tal de garantir el seu ús.
  La distància entre terrasses contigües serà d' 1,80 m, per facilitar el pas dels vianants i millorar l'impacte visual.
  Mai les terrasses i els seus elements aniran adossades a les façanes "Orden del Ministerio de la Vivienda 561/2010, de 1 de febrero" i altra reglamentació.
  Les terrasses mai ocuparan més del 40% del espai destinat als vianants.
  Només es podrà ocupar la calçada quan existixi aparcament de vehicles, i sempre es permetrà l'obertura, amb comoditat, de portes i maleters.

  Sense respostes
 • José Luis Ortiz Lladó

  En les voreres l’espai lliure mínim pels vianant no te que ser inferior a 2 metros, si la vorera no permet deixar aquest 2 metros no es podrà col•locar cap terrassa. Això permetrà passar un cotxet de bessons o una parella de persones d’edat o una cadira de rodes amb un acompanyant i que es puguin creuar amb una persona que vingui de cara sense tenir que fer moviments estranys.

  Sense respostes