Ajuntament de Tarragona

Està previst que la ciutat es divideixi en cinc Districtes:  1. Centre  2. Eixample  3. Llevant  4. Nord  5. Ponent    • Creieu que la ciutadania de cada barri que formi part del consell s’hi sentirà identificada? • Teniu una proposta de divisió que considereu millor.?

Respostes obertes (5)


Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.
 • Txell

  Sobre la divisió, no em sembla malament com esta feta. Ajudaria que en el mapa afegiu els noms dels barris que en formen part i així queda més clar. Per una altre part s'ha de tenir en compte que les necessitats des barris que formen part del districte del Nord no son les mateixes: Sant Pere i Sant Pau que pot anar a peu fins al centre i Sant Salvador depèn de transport públic o privat perquè no té cap opció de fer-ho a peu. Entenc pel que expliqueu que per fer les divisions ho feu seguint criteris geogràfics, demogràfics... etc.... per tant de moment em sembla bé.

  Sense respostes
 • Javier

  La identitat principal de la gent depèn del lloc on viu, m'imagino que la creació del districtes més que generar identitat preten gestionar recursos i que la gent hi pugui participar. Cinc em sembla bé, lo que m'agradaria saber quins son els criteris per a fer cinc i no menys.

   • Districtes

    Gràcies Javier per les teves aportacions. Certament, els consells de districte, com a òrgans estables de participació, són uns espais permanents pensats perquè la ciutadania incideixi en la gestió municipal des d'un nivell territorial. L’objectiu és aprofundir en una nova manera d’entendre l’exercici de governar: més participatiu, implicatiu i relacional i una Administració diferent, oberta, transparent i col·laborativa. Quant a la seva distribució, el criteri general ha estat cercar el major equilibri territorial possible i, en aquests sentit, els criteris específics que s'han tingut en compte han estat: població (nombre d'habitants); identitat territorial; llaços històrics; límits geogràfics naturals (com és el riu Francolí), entre altres.

    Sense respostes