Ajuntament de Tarragona

Segons l’OMS (1988), «una ciutat saludable és aquella que crea i millora contínuament els seus entorns físics i socials i amplia aquells recursos de la comunitat que permeten el suport mutu de les persones per realitzar totes les funcions vitals i aconseguir el desenvolupament màxim de les seves potencialitats». Pensant en la nostra ciutat, en quina mesura la situes? Gens saludable Poc saludable Bastant saludable Molt saludable Què faries per millorar-ho?

Respostes obertes (5)


Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.
 • Renat

  Bastant saludable. Crec que els que vivim a Tarragona ens veiem constantment amenaçats pels efectes de les refineries i la indústria petroqúmica sobre la salut. I aquesta amenaça constant, incapaç d'atenuar-se donats els puntuals incidents que ocorren, com el de Iqoxe, acaba afectant evidentment a la salut i en el fet que es pugui considerar Tarragona com a una ciutat més o menys saludable.

  Sense respostes
 • Ines

  Poc saludable. El estar a la vora de la industria petroquímica es una amenaça per a la salut, a banda d'estar en risc de tenir accidents com el que vam tenir amb IQOXE. No hi ha un bon control que garanteixi una prevenció de riscos i de minvar la contaminació.
  Està poc dotada de parcs, tot i que s'ha millorat amb el parc del Francolí queda insuficient.
  Manquen itineraris urbans saludables para accedir en bicicleta, patinet o Skate.
  Cal facilitar espais de trobada, de gent gran, de famílies, a través del diseny urbanístic i d'altres estratègies.

  Sense respostes
 • FrancescM

  Penso en la meva infantesa i joventut i no puc identificar gaire Tarrgona com una ciutat saludable. Una ciutat que durant molts anys s'ha abocat molt amb la història, el futbol i les grans obres faraòniques d'aparcament. Els últims anys s'han dedicat polítiques per tenir "una ciutat cuidadora" i, per exemple la gestió dels sense sostre o de la cooperació pública i privada durant la pandèmia a les famílies necessitades s'ha de valorar positivament. No tenir conclusions ni accions en marxa per evitar un altre IQOXE és un dèficit important que cal treballar. L'obertura de la ciutat als patinets i bicicletes també és una passa important però tal i com es diu en algun dels comentaris es podria potsenciar més els espais verds. Diria que direcció correcta però molt a treballar

  Sense respostes