Ajuntament de Tarragona

Estàs d’acord amb l’afirmació que la salut no és solament l’absència de malalties, sinó també que comprèn molts àmbits de la nostra vida? Si la teva resposta és afirmativa, explica quins factors creus que condicionen la nostra salut.

Respostes obertes (4)


Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.
 • Renat

  Evidentment! La salut és un constructe molt complex, determinat i modulat per multiplicitat de factors. Les malalties poden ser una amenaça ben patent, però les relacions que tens, el que menges, els entorns en els que et mous, la càrrega de feina que tens, la seguretat econòmica, etc.... acaben sent també determinants, encara que siguin factors menys explícits.

  Sense respostes
 • FrancescM

  Les malalties són sovint un reflex dels nostres mals hàbits en salut. Sabem científicament que si ens cuidem podem rebaixar les probabilitats d'emmalaltir. El que condiciona la nostra salut és el nostre estat d'ànim i la velocitat amb la que vivim la vida. Tenir bones relacions personals amb família i amics, treballar a gust i dignament, també caminar o fer esport i gaudir de la cultura. Tots aquests factors ens poden condicionar positivament. L'absència dels mateixos o realitzar-los de forma precipitada, accelerada o amb ansietat poden, per contra, anar en detriment de la nostra salut.

  Sense respostes
 • Ines

  Estic d'acord en que la salut compren molts ambits de la nostra vida; habits saludables que depenen principalment de nosaltres; la alimentació, l'exercici adient a l'edat, el descans, l'oci, l'actitud en què ens enfrentem als problemes i les relacions interpersonals socials i familiars. I a altres factors externs que també incideixin com la situació socio econòmica i sanitària que ens trobem.

  Sense respostes