Ajuntament de Tarragona

Creus que les conductes individuals, la situació socioeconòmica o les condicions físiques afecten la salut? Com creus que les polítiques municipals haurien d’intervenir per millorar aquests factors?

Respostes obertes (4)


Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.
 • FrancescM

  La conducta individual és un terme tant evident com genèric. Qualsevol acció individual condiciona positiva o negativament. Les polítiques municipals en activitats de centres cívics, el bon funcionament de les infraestructures i serveis esportius aporten molt. En l'àmbit psicosocial el treball dels serveis socials municipals és imprescindible, així com la vetlla per sempre tenir un pressupost digne en aquesta partida

  Sense respostes
 • Renat

  Si sens dubte afecten. És una qüestió que se m'escapa la segona pregunta :) Tinc formació en polítiques públiques i en diverses rames sanitàries, però precisament per això sé que és tot molt complicat! En àmbits acadèmics es parla de les polítiques públiques com a "hipòtesis", perquè al final mai se sap segur si es podran aplicar, si funcionaran, etc. Llavors la qüestió seria implementar activament un pla de polítiques que intentessin promoure aquests aspectes (exercici físic, hàbits saludables, nivell socioeconòmic) però amb el seu corresponent estudi d'impacte i un gran marge per rectificar i "polir" aquelles que no funcionin, fins a trobar les millors candidates.

  Sense respostes
 • Ines

  Les conductes individuals afecten a la salut, els hàbits saludables, i la manera de fer front als problemes.
  La situació socioeconomica afecta a la salut, un atur de llarga durada arriba un moment en que es deixa caure en tots els aspectes i sovint entra en problemes de salut psíquics i fisics.
  Les polítiques municipals haurien de donar resposta a les multiproblemàtiques que es donen des de la vesant de prevenció, facilitant l'accès a la igualtat d'oportunitats en tots els aspectes socials, culturals, sanitaris.

  Sense respostes