Ajuntament de Tarragona

Tornar enrere

Soterrar o ocultar el cablejat de les façanes

Montserrat Guasch Montserrat Guasch  •  31-03-2021  •    Sense comentaris

Codi de la proposta: TAR-2021-03-162

Establir algun mecanisme per obligar a les companyies de telecomunicacions a ocultar el cablejat que actualment "guarneix" tantes façanes i carrers de la ciutat.

Entenc que la llei de Telecomunicacions permet que els cables que suministren els seus serveis als nostres domicilis passin per les façanes del edificis tal com ho estan fent ara, en obert o a la vista. Penso, però, que la proliferació de capses negres i cables presenta diversos problemes:

a) el més evident, és que està destruint l'estètica dels edificis i els nostres carrers; considero vergonyós l'amuntegament de cables en certs indrets —fins i tot en edificis emblemàtics del centre de la ciutat—  i els cables penjant d'una banda a l'altre de carrer com si fossin garlandes.

b) genera un problema de salubritat degut a que tant les capses com els cables són utilitzats pels coloms per fer-hi nius o, simplement, per estar-hi; degut a això tant les capses com els cables estan plens d'excrements. Hi ha certs llocs de la ciutat on aquesta situació és realment repugnant, per exemple, al carrer August entre els números 14 i 16.

c) és molt fácil que qualsevol pugui sabotejar alguna instal·lació.

Per tant, demanaria a l'Ajuntament si seria possible obligar a les companyies de telecomunicacions a soterrar el cablejat o bé a cubrirlo amb canals (de fet, hi ha alguns punts, molt pocs, on hi ha una canalització). Potser s'hagi de modificar algun aspecte de la llei de Telecomunicacions, ho desconec, però són les Administracions (i en aquest cas els Ajuntaments) els que haurien de moure totes les fitxes per impedir que les façanes i els carrers de la ciutat i dels barris es continien degradant. No fer res al respecte ho considero un signe de deixadesa i negligència.


Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.
Aquesta proposta no té notificacions.
No hi ha fites definides