Ajuntament de Tarragona

Tornar enrere

Restauració ecològica del riu Francolí

Inene_m.g Inene_m.g  •  21-04-2021  •    1 Comentari
Tram urbà del Francolí canalitzat
Tram urbà del Francolí canalitzat


Codi de la proposta: TAR-2021-04-177

Conservem el nostre riu, el seu patrimoni i apropem-lo a la ciutadania! Volem que es restauri el riu i el seu entorn per conservar els ecosistemes i poder gaudir de la natura.

Els ecosistemes ens aporten molts serveis ecosistèmics i beneficis per la salut física i mental. 

El tram urbà del francolí està ple de deixalles, espècies al·lòctones, canalitzat, mal estat ecològic... 

Si es netegés, es fes una extracció les espècies al·lòctones i es fessin certes actuacions, milloraria molt el seu estat. Des de la perspectiva paisatgística seria un ambient molt més agradable, on poder fer educació ambiental, espai recreatiu, reclam turístic, espai per les famílies i el jovent... Es millorarà la connectivitat amb els barris de ponent i amb el Parc del Francolí. 

Des del vessant més ecològic es milloraria el problema de plagues, d'episodis d'olors, purificació d'aigües d'escorrentia superficial, laminació de les crescudes, millora de biodiversitat, millora de la connectivitat litoral-interior servint com a corredor verd entre el litoral i l'anella verda i altres ecosistemes propers, seria un espai potent en captura de carboni... La ciutadania necessita espais recreatius, fet que s'ha fet palès amb la pandèmia, espais on el jovent pugui quedar i no sigui un ambient de comerç o un bar, on es pugui realitzar esport a la natura, respirar aire fresc, un espai natural accessible per persones amb discapacitats, poder gaudir de la natura, veure ocells, gaudir de la flora, espais fluvials accessibles per educació ambiental... És un espai que sempre ha estat molt lligat a la ciutat, a la nostra cultura i patrimoni, no podem deixar que es degradi, així com tampoc podem deixar perdre el nostre patrimoni cultural i natural.  Es proposa que es faci primer accions de diagnosi, amb un estudi detallat, seguit d'actuacions per evitar els danys i un projecte de restauració. Algunes de les accions que es podrien realitzar serien: extracció d'espècies invasores, millora dels senders, restauració de la llera del riu, descanalització del riu, millora dels senders i l'accés al riu, un programa d'educació ambiental per totes les edats, una millora del sistema de les EDAR en la depuració.


Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.
Aquesta proposta no té notificacions.
No hi ha fites definides