Ajuntament de Tarragona

Tornar enrere

Ampliar les voreres de Pau Casals suprimint l'aparcament de zona blava

ArturN ArturN  •  25-04-2021  •    Sense comentaris
WhatsApp_Image_2021-04-28_at_20.23.31.jpeg
WhatsApp_Image_2021-04-28_at_20.23.31.jpeg


Codi de la proposta: TAR-2021-04-185

Una Tarragona sostenible, amb menys soroll i més vianants . L'Av. Pau Casals no és una "carretera de pas" sino un espai per al gaudi dels tarragonins. Cal ampliar voreres i eliminar la zona blava.

L'Avinguda Pau Casals és un dels més transitats de la ciutat i, malgrat que es va suprimir un carril de circulació, es van ubicar aparcaments en lloc d'ampliar les voreres per als vianants.

L'Avinguda Pau Casals és una zona de pas de vehicles, bastant transitada, però des de fa uns anys es va suprimir un carril de circulació per a habilitar aparcaments de zona blava. Malauradament, es va pensar abans en l'aparcament de vehicles de pagament que no pas en la vida dels ciutadans, que voldrien gaudir del carrer, passejar-hi i fer-hi vida. 

La tendència arreu d'Europa és que el futur de les ciutats ha d'ésser per als vianants. En la majoria de ciutats europees, han aconseguit desterrar els vehicles de motor dels nuclis antics de les ciutats i reduït considerablement el trànsit al centre d'aquestes. La ciutat de Tarragona no pot quedar al marge d'aquesta tendència i una avinguda curta, però transitada com l'Avinguda Pau Casals ha d'ésser una gran prova pilot que sigui un exemple per a la sostenibilitat i la nova mobilitat de Tarragona.

 

Ampliar les voreres de l'Avinguda Pau Casals suprimint les zones blaves d'aparcaments que provoquen un perjudici en l'àmbit ambiental i acústic als veïns permetria als ciutadans guanyar espai per al seu gaudi i els alliberaria també de la contaminació dels vehicles que maniobren constantment per intentar aparcar en les zones habilitades de zona blava.

 

Per les característiques i el tipus de comerç del carrer, seria molt convenient que l'espai habilitat per a zona blava el guanyessin els vianants, bars i restaurants i se suprimissin definitivament els aparcaments en una via que ja és prou transitada de per si. Els veïns volen gaudir del seu carrer, ferm-ho possible amb una mesura relativament senzilla i encaminada a les noves tendències europees de ciutats ambientalment sostenibles. Aquesta proposta també serviria per renovar les voreres del carrer, que, després de més de 30 anys, necessiten una renovació.


Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.
Aquesta proposta no té notificacions.
No hi ha fites definides