Ajuntament de Tarragona

Tornar enrere

Construcció i arranjament de la vorera de connexió entre Tarragona i SP i SP

MARIA TERESA BUYÓ CANALS MARIA TERESA BUYÓ CANALS  •  04-05-2021  •    1 Comentari
WhatsApp_Image_2021-04-27_at_11.17.23.jpeg
WhatsApp_Image_2021-04-27_at_11.17.23.jpeg


Codi de la proposta: TAR-2021-05-201

La urgència en l'arranjament i construcció de la vorera que connecta Tarragona centre i SP i SP degut al seu mal estat i per la perillositat que comporta pels vianants que transiten per aquest espai.

La construcció i arranjament de la zona de vianants que connecta Tarragona i Sant Pere i Sant Pau, coneguda com antiga N240 o carretera de Valls o Avinguda d'Andorra, és una demanda que des de la ciutadania s'ha anat reclamant a l'Ajuntament de Tarragona des de fa molts anys i per diferents mitjans, que van des de la premsa escrita i passant per programes de ràdio. Totes elles infructuoses perquè a la vista està que la via continua amb el seu mal estat i el deteriorament de la capa de formigó que la vesteix.

Com a usuària d'aquesta via, des de fa 30 anys, puc constatar el seu deteriorament, ara amb l'aparcament de vehicles a la vorera, per la mala herba que creix sense cap manteniment, i pel fangar i piscines que es creen quan plou.

Les persones que fem ús d'aquest trajecte per diferents motius, laborals, per anar a estudiar al Campus URV, per passejar, etc, ens veiem obligats a circular per un espai perillós i que posa en risc la nostra integritat física, no només pel mal estat del ferm sinó també perquè es tracta d'una via amb doble circulació en els dos sentits i amb grans rotondes de dos i tres carrils. Tampoc no facilita el trànsit de les persones els fanals ubicats enmig del pas.

Quines millores suposaria tindre una vorera en condicions i transitable?

-La mobilitat de les persones; el pas d'estudiants i en general a tot aquell particular que per un o altre motiu faci ús de la via.

-L'accés òptim entre la ciutat i els barris, recordem que es tracat d'un tram de 1,9km.

-La promoció dels hàbits saludables.

-La sostenibilitat vers el medi ambient.

i el darrer i últim punt, i personalment el més important, és que facilitaria el desplaçament a Tarragona dels alumnes i professionals dels centres d'educació especial ubicats aprop d'aquesta via, de la qual no poden fer-ne ús per la seva perillositat, ja que els vehicles i transports circulen a alta velocitat i molt aprop del vianant. Caldria també una millora per afavorir l'ACCESSIBILITAT PER A PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA, el pas de cadiretes amb rodes i per les persones que van amb cadira de rodes.

Volem que aquest, sigui un espai transitable i que garanteixi la seguretat de tots.

 

 

 

Documents (1)


Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.
  • Tino

    Me desplazo en silla de ruedas y me encuentro con dificultades para bajar o subir por los rebajes de las aceras en l´Avinguda Països Catalans en Sant Pere I Sant Pau. Ya que o son muy pendientes o están deteriorados por el paso del tiempo...Habría que hacer la construcción y arreglo de la acera que conecta Tarragona con Sant Pere I Sant Pau( que fuera totalmente accesible) y además hacer accesibles los rebajes de las dos aceras de l´Avinguda Països Catalans...

    Sense respostes
Aquesta proposta no té notificacions.
No hi ha fites definides