Ajuntament de Tarragona

Tornar enrere

Gual a C/Ramón y Cajal número 1

lunasi lunasi  •  10-07-2021  •    Sense comentaris
Gual al pas de vianants amb semàfor a Ramón y Cajal 1 .jpg
Gual al pas de vianants amb semàfor a Ramón y Cajal 1 .jpg


Codi de la proposta: TAR-2021-07-294

La majoria de guals per a vianants no apliquen Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat

Aquest gual, com quasi tots els de la ciutat, està fet segons el decret 135/1.995, de 24 de març i els que els dissenyen s'obliden que també s'ha d'aplicar la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat

Apliquen un decret que va entrar en vigor, només a Catalunya, a finals del segle passat i no apliquen una norma que ja està en vigor a molts països del món. A tot el territori espanyol està en vigor des del 3 de maig de 2008.

Aquesta norma, que a Tarragona s'ha de començar a aplicar, es pot consultar al BOE núm. 96, de 21/04/2008. 

A la foto que he posat es pot veure que hi ha menys espai perquè pugui passar una persona que es desplaci en una cadira de rodes que una que no hi vagi.

Discriminar a les persones amb discapacitat és el que ja no es permet fer. Aquí es discrimina a les persones que anem en una cadira de rodes.

He consultat el diccionari de l'Institut  d'Estudis Catalans i una de les definicions de discriminar és diferenciar i aquí, diferencien als que anem en una cadira perquè tenim menys espai per a passar.

També he consultat el diccionari de la Gran Enciclopèdia Catalana.

Crec que es va fer així amb la intenció de facilitar el pas a la gent que anem en una cadira de rodes. Però el resultat ha sigut la discriminació.

Si no es posen les dues rajoles inclinades dels extrems del gual ja hi haurà el mateix espai per a tothom i es deixarà de discriminar.

Amb la resolució 44/VIII, de 19 d'abril de 2007 el parlament de Catalunya va acordar instar al Govern l'adopció de les mesures necessàries per complir la Convenció. (https://www.parlament.cat/document/nom/08b095.pdf

I amb la declaració del 17 de desembre de 2008 del Parlament de Catalunya  es comparteixen els postulats de la Convenció.


Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.
Aquesta proposta no té notificacions.
No hi ha fites definides