Ajuntament de Tarragona

Tornar enrere

Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat

lunasi lunasi  •  31-08-2021  •    Sense comentaris

Codi de la proposta: TAR-2021-08-299

Trobo urgent que a tot el planeta es faci el que posa a la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

Voldria que Catalunya fos el primer lloc del món en què s'apliqués tot, i que els altres països copiessin el que es fa aquí.

Això es podrà aconseguir quan la Generalitat publiqui el decret de desplegament de la Llei d'accessibilitat i controli severament la seva aplicació. Amb el Codi d'accessibilitat s'ha fet el que s’ha volgut.

 

 

He vist que estan remodelant part de l’avinguda Marqués de Montoliu i part de les voreres de l'avinguda Catalunya i, si es continua així, aquest ajuntament discriminarà per raons de discapacitat. Els guals que estan intentant construir deixen molt més espai als que es desplacen drets i, en canvi, es discrimina als usuaris de cadires de rodes. Aquest fet farà que tinguem menys espai per a passar. Si acaben així les obres, l'ajuntament discriminarà a uns quants per raons de discapacitat. Sembla que s'està fent segons un decret que va entrar en vigor a finals del segle passat i, de moment, es fa el contrari del que posa diverses vegades a la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, que es va publicar en el BOE 96 de 21 d'abril de 2008.

Estan reduint uns dos metres d'espai als usuaris de cadires de rodes. Aquesta reducció la fan les dues rajoles inclinades que ja han posat als extrems del pas de vianants d'un dels semàfors. Aquest fet farà que els que anem en cadira de rodes tinguem uns dos metres menys per a passar. L'ajuntament exclourà als usuaris de cadires de rodes a passar pel mateix lloc que els altres.

En cas que s'acabin així les obres, aquest ajuntament discriminarà per raons de discapacitat.


Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.
Aquesta proposta no té notificacions.
No hi ha fites definides