Ajuntament de Tarragona

Tornar enrere

La protecció que han atorgat a l'ajuntament de Tarragona

lunasi lunasi  •  24-09-2021  •    Sense comentaris
Discriminació per raons de discapacitat en els passos de vianants de Tarragona
Discriminació per raons de discapacitat en els passos de vianants de Tarragona


Codi de la proposta: TAR-2021-09-302

------------------------------------

Els últims anys m'han servit per conèixer la protecció que té l'ajuntament de Tarragona. Des de fa molts anys les altres administracions han protegit a l'ajuntament de Tarragona. També els jutjats contenciós-administratiu protegeixen a l'ajuntament de Tarragona. Les sales del contenciós-administratiu del TSJC també protegeixen a l'ajuntament de Tarragona. Pel que he pogut veure l'ajuntament de Tarragona s’aprofita d'aquesta gran protecció que té des de fa molts anys. En tenir moltes competències l'ajuntament de Tarragona ja fa molts anys que està fent el que li sembla. Jo conec una mica el tema de l'accessibilitat i durant molts anys ha fet el que li ha donat la gana. En tenir les competències i estar tan protegit, moltes vegades ha fet infraccions, conscients que les estava fent.  Si ningú diu res, abans que la infracció prescrigui, la infracció que han fet, passa. Si aquesta infracció no ha prescrit, quan s'assabenten que has anat al jutjat, ho arreglen de seguida. Això està passant des de fa molts anys. Opino que els ajuntaments no haurien de tenir cap competència en el referent a l'accessibilitat. Suposo que ja no faré servir més aquest URL. Hauré de canviar de forma d'actuar. No m’he trobat cap administració pública que estigui tan protegida com aquesta.

Ajudaria a avançar si la Generalitat desplegués la Llei 13/2014, del 30 d'octubre, d'accessibilitat. Ara no es pot fer servir el seu article 8:

https://portaljuridic.gencat.cat/ca/document-del-pjur/?documentId=673958#1426618

 

 

He vist que les rajoles de la vorada que posen inclinades també serveixen perquè ajuntaments, com el de Tarragona, discriminin per raons de discapacitat. Ja és el tercer pas de vianants de l'Avinguda Marqués de Montoliu en què l'ajuntament redueix l'espai a tothom que va en cadira de rodes. Reduir l’espai per a passar a les cadires de rodes també és discriminar per raons de discapacitat. Veig que l'ajuntament de Tarragona vol fer la vorada així. La conseqüència és que es discrimina per raons de discapacitat. Segons sembla, s'està fent servir una llei que va entrar en vigor a finals del segle passat. En 2006 l’ONU va escriure que no es pot discriminar en el món per raons de discapacitat. Aquí, des del 3 de maig de 2008 (o posa en el BOE 96 de 21 d'abril de 2008)


Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.
Aquesta proposta no té notificacions.
No hi ha fites definides