Ajuntament de Tarragona

Tornar enrere

Un nou repte: construcció d’un rocòdrom municipal

Inene_m.g Inene_m.g  •  06-03-2022  •    Sense comentaris
Escalada
Escalada


Codi de la proposta: TAR-2022-03-303

A Tarragona hi ha poca oferta de rocòdroms, públics o privats. En ser un esport en auge, per les seves característiques, i la seva popularitat, hauria de tenir un espai a la nostra ciutat.

A la ciutat de Tarragona tenim diversos espais municipals per practicar esports, des d’espais a l’aire lliure a coberts i espais públics o en pavellons d’esports. L’oferta d’esports a practicar és molt àmplia i diversa.  Malauradament, en aquesta gran oferta, l’escalada queda en un segon pla. Aquest esport en auge a Tarragona té pocs llocs públics i privats on practicar-se. Per això, les persones que volen iniciar-se en l’escalada o bé practicar-la, sigui de forma recurrent o de tant en tant, s’han de desplaçar a altres municipis o a instal·lacions privades (també en altres municipis).  

Com és evident, l’escalada és un esport, i com a tal, aporta uns beneficis per la salut, formant part de la medicina preventiva, i també aporta beneficis per la salut mental. Especialment, permet treballar la força, la resistència, la flexibilitat, l’equilibri i la coordinació.  

L’escalada es pot practicar com esport, però també és una eina educativa: s’ha vist com ajuda a la captació i processament de la informació (anticipació, retenció i (re) concentració, memorització), els aspectes motivacionals (autoeficàcia, autoconfiança i motivació) i els mecanismes emocionals (estrès, gestió de l'activació i gestió del risc).

Cada dia són més els centres educatius ja compten amb rocòdroms a les seves dependències per aquests motius, ja que es poden incloure com a jocs, tallers, educació física, jocs de memòria, jocs de cooperació...  Per tant, la construcció d’un rocòdrom municipal resoldria aquesta falta d’oferta pública, seria una eina per als centres educatius, facilitaria la pràctica d’un esport més a la ciutat.  

La seva construcció i manteniment tenen un cost baix i són un reclam per aquelles persones que volen iniciar-se a un esport diferent.


Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.
Aquesta proposta no té notificacions.
No hi ha fites definides