Ajuntament de Tarragona

Tornar enrere

Portar la Plaça dels Infants al primer mon

Marion Cole Marion Cole  •  16-11-2018  •    7 Comentaris
Una rata morta a la Plaça dels Infants. Octubre 2018.
Una rata morta a la Plaça dels Infants. Octubre 2018.


Codi de la proposta: TAR-2018-11-79

La Plaça dels Infants es resumeix en tres paraules: rates, immundícia i despropòsit.

HEM PASSAT AQUESTA PROPOSTA A L'APARTAT DE "PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS". SI ENTRA EN COMPETÈNCIA AMB ALTRES PROPOSTES, HAURÀ DE SER VOTADA DE NOU, ESTIGUEU ATENTS. MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTS ELS QUE VAU VOTAR LA PROPOSTA, VAU SER UN MUNT DE PERSONES!!!!!!!

Situada davant de l'EOI, a pocs metres d'una escola i al costat d'un edifici nou on viuen desenes de criatures, la Plaça dels Infants és gairebé el símbol de la indignitat a la que ha arribat el barri del Port de Tarragona. L'única actuació que s'hi ha fet els darrers anys és posar uns gronxadors dins d'un perímetre que suposa entre un 20 i un 25% de l'espai total de la plaça. La resta és:

- Un espai de terra batuda ple de merda d'ocell, coloms morts, alguna rata morta (veure foto) i carros de la compra buits.

- Una font per als nens que, quan s'obre, l'aigua va a parar a terra i s'hi fa fang. El bassal de fang pot arribar a ocupar una part important en una zona de pas i, per tant, els nens allà no hi poden jugar.

- Unes palmeres malaltes, pasto de rates, que viuen a dalt.

Ens agradaria que aquesta plaça fos un lloc de trobada estimulant, i no el lloc trist i depriment que és ara. Sovint penso quina idea els quedarà als meus fills quan siguin grans i recordin que jugaven en una plaça lletja i plena de rates, tot i viure en un país europeu. Proposo treure la sorra, posar-hi grans arbres que facin ombra, posar-hi més bancs, vallar-la (que els més petits no vagin cap als cotxes) i que els nens hi puguin córrer tranquil·lament. L'ombra, sobretot, és important.

 


Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.
 • Pesserites

  Dono suport a aquesta iniciativa perquè, juntament amb la Plaça dels Carros , són de les places més abandonades de la ciutat i els nostres fills es mereixen poder anar a jugar a unes places en condicions! Ja en tenim prou d'asfalt.... falten zones verdes i cuidades, sobretot al barri del Port q fins ara el teniu molt abandonat. Aquí hi vivim moltes famílies amb fills, també gent jove i gent gran que mereixem unes places i carrers dignes.
  I arregleu els carrers vells de la zona estació que no els heu arreglat mai i són intransitables! això suposa un pressupost més alt que el que oferiu x pressupostos participatius, però que quedi clar que és urgent i bàsic tenir carrers accessibles amb cadires de rodes, cotxets, usuaris amb maletes de rodes que van a l'estació, amb amplada adequada a les normatives. I soterreu els cables. Tornem també al primer món aquests carrers tant transitats per tarragonin@s i visitants, perquè es dóna una imatge molt dolenta en una de les principals entrades.

  Sense respostes
 • Yasmina

  Creo que todas las niñas y niños de Tarragona tienen derecho a crecer en un barrio digno, con unos estándares mínimos de limpieza y salubridad que desde luego en el barrio marítimo no se cumplen. Al menos, creo que sería justo tener las mismas condiciones de higiene pública de las que disfrutan otros barrios de Tarragona y no sentirnos abandonados por el simple hecho de vivir en la parte baja de la ciudad.

  Sense respostes
 • MoFoRo

  Dono suport a aquesta demanda perquè el meu fill i els seus amics viuen aquesta realitat dia a dia i nosaltres els pares patim per la proximitat dels cotxes, per les deixalles gens controlades dels contenidors soterrats i de la plaça en general, de les merdes dels ocells per tot arreu... i anem a aquesta plaça perquè la trobem "una mica millor" que la dels Carros... fa pena tot plegat.

  Sense respostes
 • Anna Peris

  Dóno suport a aquesta petició ja que és evident que la nostra plaça necessita un canvi integral. Jo em pregunto : qui ha dissenyat el parc infantil ??totalment impracticable! La font que raja aigua per terra ?? El surtidor que sembla una escarola ?? Les rajoles del terra, trencades i ara apedaçades amb morter ?? La neteja?? Permetre que gossos la utilitzin de pipican??
  Està clar que ha de ser algú sense fills !, sense gust!, sense visió turística! Sense visió comercial! Sense ganes de fer que els veins ens sentim orgullosos de viure-hi a prop! Sense sensibilitat per la neteja ! En fi, en ple segle XXI hem d’aguantar una plaça que és una vergonya !!!
  Reforma integral ja !

  Sense respostes
 • Maria

  Estaria genial a més a més del que comenten els veïns de dotar la plaça de condicions perque esdevingui un lloc de trobada i per on no faci fàstic passar, animar els comerciants a fer un mercat de barri com el que es fa a la plaça del forum, de proximitat, i per activar económicament la zona.

  Sense respostes
 • Montserrat Guasch

  Aquesta plaça podria ser molt bonica si no fos per tots els elements que ja s'han anat exposant en els comentaris anteriors: rates, merda de gos, merda dels coloms, merda al voltant dels contenidors, etc. Sí que és cert que algunes d'aquestes coses també depenen de nosaltres, els ciutadans, com ara recollir la caca dels nostres gossos o deixar la brossa on toca i a l'hora que toca, però si la plaça tingués unes instal·lacions adequades, un servei de neteja regular, una vigilància de tant en tant per part de la Guàrdia Urbana, etc. "otro gallo cantaria". Perquè ja se sap que la merda crida a la merda, no? Invito doncs als responsable de l'Ajuntament a que passin alguna vegada per la Plaça del Infants i veuran que els veïns no exagerem gens quan manifestem les nostres queixes.

  Sense respostes
Aquesta proposta no té notificacions.
No hi ha fites definides