PMUS Tarragona
Pla de Mobilitat Urbana Sostenible
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Quant a aquest procés
Què és un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible?
Els plans de mobilitat urbana sostenibles són una eina bàsica per a les administracions locals a l’hora de planificar de manera integrada les diferents xarxes que conformen el sistema de transport del municipi.
El seu caràcter transversal fa que les aportacions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible contribueixin a la millora del medi ambient, l’entorn urbanístic i el nivell socioeconòmic dels municipis.
El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Tarragona ha de definir l’estratègia que permeti aconseguir un model de mobilitat:
1. Integrador socialment i amb l’accessibilitat més universal
2. Adaptat a les necessitats socials i econòmiques del municipi
3. Capaç de fer uns desplaçaments més segurs
4. Més sostenible i amb menys externalitats
Compartir: